MÖT VÅRA KURSDELTAGARE – SUNE REHHOFF

Foto: Privat
Tekst: Celina Kristensen, Frida Burell

Varje år genomför fler och fler deltagare kursen Innovative Artist Academy; en kreavtiv branschkurs som hjälper ambitösa musiker, låtskrivare och producenter att fullfölja sina drömmar om en framtida karriär med musiken i fokus. Genom undervisning från yrkesverksamma lär du känna branschen, stärka ditt nätverk och får rätt verktyg för att lyckas i musikbranschen. I den här artikeln möter vi Sune Rehhoff, en tidigare kursdeltagare i Roskilde, och pratar om hans drömmar och mål med kursen.

Vem är du?

Jag är Sune Rehhoff – en 40-årig utövande amatörmusiker, sångare och bassist, som brinner för att skapa egen musik. Jag älskar att skapa och håller igång musikaliska småprojekt med andra musiker, låtskrivare och producenter. Jag är igång med att förverkliga min dröm; något som har varit en inre önskan om att uppträda och underhålla andra människor, samt bli en internationellt erkänd artist. Ända sedan jag var 12 år och började att sjunga i kyrkkör, spela klassiskt piano och träna gymnastik, har det varit naturligt för mig att uppträda för publik. Men att visa upp min värld för andra har gjort mig nervös. Låter min musik bra? Kommer jag att spela fel? Kommer jag att komma ihåg vad jag ska göra? När allt har fungerat som det ska har det dock varit en enorm livsbekräftande upplevelse. Jag har kunnat se folk i ögonen, improvisera och känna energin rusa genom kroppen. Det är under dessa ögonblick som allt når en högre nivå och du genomsyras av glädje.

Trots att jag gärna ville välja musikvägen efter gymnasiet, slogs jag av rädsla. Rädsla för att inte slå igenom som musiker, inte vara bra nog och inte ha något att erbjuda. Samtidigt sa mina föräldrar att jag förmodligen inte skulle kunna leva på musiken, eller i alla fall att de som gjorde det var få. Eftersom jag tvivlade på mig själv, trodde jag på deras ord och sköt bort idéen om en framtida musikkarriär. Efter flera år i skolan och med tre oavslutade utbildningar, samt en uppsjö av olika arbeten senare, valde jag förra året att se över och granska mitt liv.

Jag drog till London för att delta i Tony Robbins “Unleash The Power Within”, ett event jag varmt kan rekommendera alla, då det handlar om att få ut mer av sitt liv. Mina tankar vände 180 grader och jag insåg att jag behövde följa min passion för att leva ett meningsfullt liv. Nu vågar jag följa musikens väg och lyssnar mer till mitt hjärta än vad jag någonsin tidigare har gjort. Min familj har också ändrat riktning och stöttar mig i min kreativa utveckling.

Jag drog till London för att delta i Tony Robbins “Unleash The Power Within”, ett event jag varmt kan rekommendera alla, då det handlar om att få ut mer av sitt liv. Mina tankar vände 180 grader och jag insåg att jag behövde följa min passion för att leva ett meningsfullt liv. Nu vågar jag följa musikens väg och lyssnar mer till mitt hjärta än vad jag någonsin tidigare har gjort. Min familj har också ändrat riktning och stöttar mig i min kreativa utveckling.

Drömmer du också om att kunna leva på din musik? 
Ansök om en plats på Innovative Artist Academy

Varför valde du att söka till Innovative Artist Academy?

Jag sökte till Innovative Artist Academy för att jag ville göra mer med min musikaliska karriär. Jag hade tidigare valt bort kursen, men nu var tiden kommen att följa magkänslan. Jag såg möjligheten att stärka mina musikaliska och personliga kompetenser, och få veta mer om hur man engagerar sig i musikbranschen. Hur hänger allt samman? Vem ska jag vända mig till? Hur kommer jag vidare med min musik? Att ha en produkt är en sak, men att sälja in den/sig själv, är en helt annan. Jag är så otroligt glad för att jag denna gång valde att följa min magkänsla och delta på Innovative Artist Academy.

Vilka viktiga verktyg och insikter har kursen givit dig?

Kursen har givit mig viktiga verktyg så som pitching, feltmapping, The Empathy Map, The Markteting Mix-konceptet och de fyra P:na (Promotion, Product, Place, Price) och Bob Leuterborns fyra C (Consumer, Cost, Convenience, Communication). Jag har fått en bättre förståelse för vad en A&R (Artist & Repertoire) gör, och vad man som artist ska vara uppmärksam på. Att skivbolagskontrakten kan vara utformade på olika sätt, som i slutändan kan innebära antingen en riktigt bra eller dålig affär för artisten. Att arbeta med olika case har även öppnat mina ögon för att skapa PR på alternativa sätt, istället för att marknadsföra det på ett traditionellt sätt som har varit att bara sända ut ett budskap. Dessutom har jag blivit medveten om hur man skapar en hit, vilka instrument som fungerar och hur viktigt storytelling är i låtskrivandet. Jag är verkligen tacksam för den professionella undervisningen som jag och andra kursare har fått från Katrine Ravn, Simon Mark Sørensen, Thomas Stengaard, Nikoline Skaarup, Mikkel Wad Larsen och Ole Nørup.

Alla våra föreläsare är erfarna i branschen. Vill du veta mer om vilka de är?

Vilka drömmar har du gällande din egen karriär som musiker/artist?

Jag vill vara en internationellt erkänd artist, eftersom jag – med min musik, mitt uppträdande och mina budskap – vill bidra till att inspirera, motivera och göra världen ännu lite bättre. Genom min karriär som musiker vill jag skapa ett ekonomiskt överskott som både kan starta och stötta olika projekt och hjälporganisationer över hela världen.

“Shoot for the moon. Even if you miss, you’ll land among the stars.”
Norman Vincent Peale / Les Brown.

Varför ska man ansöka till Innovative Artist Academy?

Är du en amatörmusiker som jag, som gärna vill utveckla din musikaliska karriär och välja en mer professionell väg, så ger Innovative Artist Academy goda möjligheter för detta. Du får breda kunskaper om musikbranschen, skapar nätverk med likasinnade, lär känna dig själv som musiker samt produkt och vad ditt nästa steg ska bli. Du kommer omge dig av andra låtskrivare och kommer till insikt i vad du ska göra för att förbättra dig ännu mer. Vill du hellre arbeta som manager, arbeta på ett skivbolag eller vara bokare, så blir du också väl rustad för att kunna fortsätta vidare på Innovative Music Management eller tillslut Music Business Masterclass. Sedan jag slutade på Innovative Artist Academy har jag påbörjat samarbeten med flera av de andra deltagarna och blivit mycket mer fokuserad på att nå mina mål, som internationellt erkänd artist. Det kan vara så att vägen dit tar tre till fem år, men jag ser bara fram emot processen dit.

På Innovative Artist Academy får du rätt verktyg för att kickstarta din karriär som artist