Musikstudios i Stockholm

Foto: Pexels
Text: Maja Frick

Tidigare har vi gjort ett inlägg om musikstudios i Göteborg. Men det finns ju självklart även musikstudios i andra delar av Sverige. En annan stad som har många kvalitativa och professionella studios är Stockholm. Där kan du hitta en mängd studios just för att du ska bli så nöjd som möjligt. De vi listar upp här är bara en liten del av alla som finns. Men förhoppningsvis kan du hitta någon som passar dig och som du tror skulle kunna hjälpa dig att spela in din musik. 

Atlantis

På Karlbergsvägen i Stockholm kan du hitta Atlantis. Från början var studion ett filmhus men kan idag erbjuda ett stort utbud av både mikrofoner, effekter, amps, högtalare och instrument. Är du lite gammeldags och vill arbeta med vinylskivor har studion ett enskilt rum för vinylgravering. Men förutom det rummet har de ett kontrollrum, en studio och en lite mindre studio. Vill du spela in i studion där Abba, Kent, Green Day, Robyn och många fler kända artister har spelat in är Atlantis ett bra förslag. 

Baggpipe

Sverige har 7 låtar på Billboard-listan, och fem av dem är producerade på Baggpipe. Sedan 1969 har studion varit just en studio då det det innan var en biograf. Men numera är studion en modern och rymlig. Studion finns till för att upptäcka och utveckla talanger inom musik, perfekt för dig som är ny i branschen och vill kick-starta din karriär.

Baggpipe har två studios. Studio ett är anpassad för liveinspelning av band, flygel, stråkar och orkestrar. Denna studio har två isolerade rum och är även perfekt för musikaliska presentationer, utställningar och evenemang. Studio två är det perfekta studion för produktion och låtskrivande. 

Mono Music Studios

På Skeppsholmen mitt i Stockholm hittar du Mono Music Studios. Med lokaler som ligger i ett gammalt skeppsförråd från 1870-talet får du en gammeldags men ändå modern känsla. Studion innefattar kontrollrum, studiorum, kontor/köks och maskinrum. Mono Music startades av Benny Andersson och Görel Hanser 1987 och är idag ett fristående skivbolag i Sverige. De har gett ut ungefär 30 skivor och har spelat in låtar med allt från ABBA till Westlife.  

Soundism

Soundism består av en grupp med. musikproducenter, ljudtekniker och låtskrivare, så du kan vara lugn med att du får hjälp av experter inom olika områden. Studion producerar musik främst inom dancehall, funka, hip-hop, jazz, reagge, RnB oh soul. Inom musikproduktion kan du få hjälp med allt från låtskrivning, arrangemang, repertoar, inspelning, mixning och skapande. Men kan även få hjälp med låtskrivande, hip-hop beats making, inspelning, mixning, remixer, mastering och har dessutom studiomusiker som har en hög nivå av skicklighet. 

Reflection

På Reflection Music kan du både jobba och slappna av. Studion ligger i Solna, en bit utanför Stockholm. Där kan du vara produktiv med en stor studio med fler olika tillkommande rum som kan få din inspelning att bli så bekväm och bra som möjligt. När du vill ta en paus kan du slappna av i loungen och kolla lite på TV eller spela TV-spel. Reflektion Music har fem olika studios. Studio A är huvudstudion med en kreativ och avslappnad atmosfär och kvalitativ utrustning. Studio B är produktionsstudion med två autistiska bås som kan användas till redigering och inspelning. Studio C och D är till för produktionsteam eller låtskrivare att vara kreativa och låta idéer flöda. Studio E är nästan som en lägenhet och har det mesta du behöver när det kommer till akustik. 

Redmount Studios

Redmount Studios är som ett kollektiv med studios mitt i Stockholms centrum. De har ett brett utbud av både nya och gamla mikrofoner, instrument och annan utrustning du kan behöva. Studion ägs och drivs av Niklas Berglöf, Joakim Jarl och Magnus Lindberg. Sedan 2015 har många artister använd studion för att skriva, spela in och mixa deras låtar, både svenska och internationella artister. Det är även i den här studion som Sveriges största musikpodcast spelar in, Musikprodd-podden. 

 

Vill du själv bli en artist och spela in dina låtar i studios? 
Resan kan börja med Innovative Artist Academy, så ta chansen!