5 poddar om musik och artister

Foto: Pexels
Text: Maja Frick

Tycker du om att lyssna på poddar men vill samtidigt lära dig någonting om musik och eller/artisteri? Att lyssna på poddar är ett väldig effektivt sätt att lära sig och många tycker så mycket omformats då det går att göra andra saker samtidigt som man lyssnar. Många lär sig bättre när de rör på sig och får frisk luft. Vad är då bättre än att lyssna på en lärorik podd om ett ämne du tycker är intressant och vill lära dig mer om, samtidigt som du går ut på en promenad eller sätter dig på en bänk i solen? Här får du tips på 5 poddar som handlar om musik, artister och allt vad det kan innebära. 

Musikdokumentär

Här får du berättelser om musik, artister och låtar. Podden tar upp saker som händer både på scenen men även bakom den. I skrivande stund finns 65 avsnitt, så det är bara att välja att lyssna på poddar som bland annat tar upp Håkan Hellström, Max Martin och mycket mycket annat! 

P3 Låten

Här får du lyssna på när olika artister berättar om hur deras process att ta fram en låt såg ut, hela vägen från början tillslut. Lyssna på Norlie & KKV, Rebecca & Fiona, Daniel Adams Ray och många andra när de berättar om hur det gick till när de skapade några av de mest känd låtarna i Sverige (och vissa till och med internationellt). 

2 Låtar 1 Kändis

Den är podden tar kanske inte upp om hur själva låtarna och artisterna arbetar. Men podden frågar en artist om de två låtar som har betytt mest för dem och som är speciella för dem. Lyssna på när Caroline Af Ugglas, Louise Karlsson, Lotta Engberg, Bert Karlsson och många andra berätta om två låtar som har berört dem lite extra. Det blir skratt, grått och massa bra musik! 

Nordmark Pod

Per Nordmark är producenten och musikern som pratar med gäster om skapande och allt vad resan kan innebära. Det pratas om lycka, olycka, besvikelser, bekräftelser och självklart det som du är mest intresserad av, musik. 

Hemma hos Strage

Fredrik Stage får besök av artister hemma hos honom. Där dricker de kaffe och lyssnar på musik. Här får du  bra tips på låtar men även anekdoter som du sent kommer att glömma. Några av gästerna är Zara Larsson, Per Gessle, Lars Winnerbäck och Molly Sandén, bara för att nämna några. 

Bli själv en del av artistbranschen genom att delta i Innovative Artist Academy!