Vi har samlat musikbranschens elit.

emma-svensson

Emma Svensson

Referenser: Warner Music Sweden, Aftonbladet, Microsoft/MSN, Vattenfall, Universal Music Sweden

Emma Svensson är Digital Marketing Manager på Warner Music Sweden. Hon är ansvarig för att ta fram digitala kampanjplaner och strategier för svenska och internationella artister, samt varumärkena Topsify och Absolute Music i Spotify. Emma är även ansvarig för Warners Musics YouTube-kanal (som är en av Sveriges största). Några av de artister Emma jobbat med är Håkan Hellström, Miriam Bryant, Coldplay, Måns Zelmerlöw och Ed Sheeran.

Emma är utbildad journalist men efter en snabb sejour på Aftonbladet sadlade hon om till digital allvetare och har därefter jobbat på Microsoft/MSN, Vattenfall och Universal Music Sweden.

Jade Ell_the songwriter

Jade Ell

Referenser: JadeMade Music, Ell & Hart

Jade Ell är en svensk artist och låtskrivare i Stockholm. Som co-writer av “Feliz Cumpleanos” (org. titel “Happy Worstday”) inspelad av RBD (Rebeldes) har hon nått #1 på Billboard’s Top Latin Album Charts-lista (Mexico) och har deltagit på album som har sålt över 6 miljoner fysiska exemplar världen över. Hon har också varit med och skrivit låtar som har genererat över 20 miljoner streams.

Jade Ell har blivit tilldelad pris av STIM och SKAP, och hennes låtar har spelats in av många internationella artister. Hon står också bakom låtar från DJ-projekt som KREAM, Feenixpawl och svenska artister som Dotter, Violet Days och Clara Mae för att nämna några få. Utöver detta har hon haft andra uppdrag som att översätta musikaler (SPIN), och producera låtar för sina egna soloalbum och till sin duo-akt Ell & Hart.

 

EMIL_MG_9814HD_s

Emil Rossling

Referenser: Blixten & Co, Live Nation, Monstera, Beat Agency

Emil Rossling Larsson arbetar som agent/A&R på Blixten & Co där han representerar en stor bredd av både nationella och internationella artister. Bland annat Miss Li, Tomas Andersson Wij och Nause mfl.

I mer än 20 år i musikbranschen har Emil arrangerat hundratals livespelningar, drivit eget bokningsbolag, varit manager och personlig rådgivare för artister, samt arbetat som A&R för världens största konsertarrangör Live Nation. Där har han upptäckt och signat artister som Daniel Adams Ray, Kleerup, Familjen, Graveyard, Rebecca & Fiona, Eric Amarillo, Hästpojken och många fler.

Emil startade sin karriär 2001 och hans första signering var The Sounds, som snabbt blev en succé. Därefter har han fortsatt arbeta med några av Sveriges mest populära artister och band.

Det finns knappast ett recept för hur man gör, men det finns ett antal viktiga verktyg och ”know how” för att skapa goda förutsättningarna för det. Vilket är bakgrunden till att Innovative Artist Academy existerar, vi vill hjälpa artister nå drömmen om en professionell karriär inom musiken

                      – Simon M. Sørensen, Universal Music Danmark

Processed with VSCO with b1 preset

Linn Björlund

Referenser: Edition Björlund

Linn Björlund är manager assistant för Panda da Panda samt manager för En Drös Poeter, Luma och den nya talangen Vilma Colling. I övrigt är Linn Creative Manager vid publishing-företaget Edition Björlund. Som en del av företaget har hon även startat upp ett independentskivbolag där hon signerar ’up-and-coming’ artister.

Linns huvudprojekt vid Edition Björlund är att synkronisera deras enorma katalog, innehållande 400.000 låtar, sammanställa co-writes och hålla kontakt med författare och producenter. När hon först startade vid företaget var det som administrativ konsult och PR-konsult, då hon tidigare studerat PR & Kommunikation vid Stockholms Universitet samt läst musikrätt vid Linnéuniversitetet.

IMG_1945.JPG

Per Kviman

Referenser: Versity Music, Kolingsborg, WVG Records, RCA Records

Per Kviman är grundare och VD för Versity Music, ett svenskt artist management-företag han drivit tillsammans med Per Bystedt and Andy Farrow sedan starten 2003. Versity Music arbetar tillsammans med ett starkt klientel av artister inom genrer varierande från black metal till pop, bland andra Melody Club, Lisa Ajax, Backyard Babies, Stiftelsen, Entombed och Heavy Tiger.

Per startade sin musikkarriär som 16-åring på den alternativa musiktidningen Schlager. Där arbetade han som musikjournalist och artistbokare för spelstället Kolingsborg. Några år senare grundade han tillsammans med Harry Magee skivbolaget Wire Records, som senare skulle komma att bli MVG Records. Utöver detta har han även arbetat som A&R för RCA Records där han signat band som HIM, Skindred, Waterboys och Johnny Borrell/Razorlight.

1917223_196515386762_5131873_n

Fredrik Svalstedt

Referenser: Moza Records, Sony/ATV, Universal Music, Polygram Publishing/Sweden Music

Fredrik Svalstedt är en entreprenör inom musikbranschen och även medgrundare och VD för Monza Music, en sammanslagning av musikförlaget Monza Publishing och skivbolaget Monza Records. De fokuserar främst på nya artister och låtskrivare så som Daniel Gidlund, Martin Masarov och Orion.

Monza har en katalog med över 800 låtar och har nått framgångar både i Sverige och internationellt. De arbetar även med mer etablerade artister så som Hoffmaestro och Carolina Liar, vars album ”Coming to Term” proudcerats av Max Martin och använts flitigt inom film och reklam.

Tidigare har han även arbetat som A&R hos bland annat Sony/ATV, Universal Music och Polygram Publishing/Sweden Music där han signerat Norlie & KKV.

_16A6763

Johanna Jansson

Referenser: Dotter / Warner Music

Johanna Jansson aka Dotter är en verksam låtskrivare och artist, signad till Warner Chappell/Music Sweden sedan 2014. 2008 flyttade hon till Stockholm och läste en tvåårig yrkesförberedande artistutbildning. Därefter mötte hon producenten Dino Medanhodzic och inledde samarbetet kring artistprojektet ”Dotter”, hennes nuvarande artistnamn.

Hittills har Johanna släppt 4 singlar varav två av hennes singlar, My Flower och Evolution, spelas flitigt på radion. All musik skriver hon själv tillsammans med andra låtskrivare och producenter. Hon var också med och skrev Mariettes bidrag till Melodifestivalen 2017 ”A Million Years”. Andra framstående artister hon arbetat med är Sabina Ddumba, Loreen, Elias, Agnes och Miss Li.

Just nu satsar Johanna på sitt artistprojekt och skriver med producenter och låtskrivare som Fredrik Sonefors, Joy & Linnea Deb och Londonbaserade producenten Michael Angelo.

qWKFdzdzkMJ2ajVFrEmM0NJZS34vZ364nJNrrWIV7ub1fRylDo0qNzPE0uYuduYqaeyveHijp3In4qIvVYiiHMv5f9GWZ1IfEiiAV5JCiDLk3Rdhvqbjj8xr1JlBOMY-kS5DtTnZ

Sissi Hagald

Referenser: Hagald & Eriksson, MNW Records Group, BMG Sweden,

Sissi Hagald var under 90-talet bolagsjurist på anrika MNW Records Group, hem till framstående artister som till exempel Ebba Grön, Thåström, Eldkvarn och KSMB. Efter många år på MNW blev hon sedan chefsjurist till BMG Sweden och deras nordiska systerkontor.

Sedan 2003 driver hon tillsammans med kollegan Jonas Eriksson juristfirman Hagald & Eriksson AB. Sissi har under senare tid framför allt företrätt artister, låtskrivare och producenter. Bland klienterna återfinns nya talanger som Emil Berg, Markus Videsäter, Solence & Bad Rabbit, men även väletablerade artister som Ghost, In Flames, NONONO och Kristin Amparo

Sedan några år tillbaka startade Sissi ett management under Hagald & Eriksson paraplyt. Första året släpptes ”Du Swipa Höger” med artisten Emil Berg där Markus Videsäter stod för produktion, under egna labeln Linktown Recordings/Warner.

 

 

1610747_10152579143820930_6676626875331640478_n

Cecilia Josefsson

Referenser: [PIAS] Nordic, EMI Music, Warner Music Sweden, Levin

Cecilia Josefsson är Digital Key Account Manager och Project Manager på [PIAS] Nordic. Hennes främsta uppgifter är att etablera [PIAS] internationella artister på den svenska marknaden, men hon ansvarar även för digitala strategier i Norden där hon jobbar med bl.a. Spotify, Tidal och Deezer.

Cecilia har jobbat med artister såsom Father John Misty, Beach House, Flume, Anna Of The North och Alt-J.  Hon har en kandidatutbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap och startade sin karriär på EMI Music under 2012. Därefter har hon arbetat på Warner Music Sweden och är dessutom delägare av gitarrmärket Levin.

_MG_8423

Lydia Kellam

Referenser: The Swede Beat, Kellam Communication, SVT, Blixten & Co

Lydia Kellam frilansar inom sociala medier och digital kommunikation och har jobbat med marknadsföring av musik både i Stockholm och New York. Hon hjälper företag inom musik och andra branscher att bli bättre på sociala medier och digital kommunikation. Blixten & Co, Warner Music Sweden, musik-start-upen- Soundtrap och utbildningsföretaget The Indie Business Toolbox är exempel på företag hon jobbat för.

The Swede Beat var ett av hennes projekt i New York, en nättidning fokuserad på svensk musik, mode och kultur riktat mot amerikansk publik. I samband ordnade hon events, klubbkvällar, DJ-spelningar och samarbeten med bl. a Svenska Institutet, Rough Trade Records, Export Music Sweden och Monki.

unnamed

Brady Daniell-Smith

Referenser: Anna of the North, Sony ATV Scandinavia,

Brady Daniell-Smith är låtskrivare och producent på Sony ATV Scandinavia. Brady är ena halvan av electropop-duon Anna of the North. Där skriver och producerar han musiken medan den andra halvan representeras av norska Anna Lotterud är frontfigur och står för sången. Denna duo möttes under en av Brady Daniell-Smith’s spelningar i Australien och inledde därefter ett framgångsrikt samarbete.

Anna of the Norths har nått framgång med låtar som Sway, The Dreamer och Baby. Hon har även varit på Europaturné med Kygo och släppte i september 2017 debutalbumet Lovers.

edward-janson

Edward Janson

Referenser: Triffid Productions, Triffid And Danger Concerts, Gefle Metal Festival, Live Nation, Gefle Metal Festival

Edward Janson är konsertarrangör, agent, turnéledare och festivalbokare i hans egna bolag Triffid Productions, Triffid and Danger Concert samt Gefle Metal Festival. Sedan 2013 är han bland annat turnéledare för Håkan Hellström.

Som mest arbetar han med hårdrock och metal och under en längre tid var han agent åt flertal olika band. Bland annat Hammerfall, In Flames, Evergrey och Pain m.fl. Tidigare har han arrangerat konserter med flertal internationella akter och 2012 blev Edward sin egen och idag arrangerar han konserter med Manowar, Dream Theater, Toto, Helloween, Status Quo och WASP.

dav

Marcus Törncrantz

Referenser: Törncrantz Musik

Marcus Törncrantz management har bland annat jobbat med Bob Hund (de första 20 åren) och Moon City Boys. För Marcus betyder management att man jobbar bakom sina artister och hjälper dem med allt som de inte klarar av själva. Han har varit turnéledare, scentekniker, bandens företag och – viktigast – den med högst ansvar.

Hans ordningssinne och strategier har varit stor del i att skapa högst respekterade och framgångsrika artister. Han har jobbat med kampanjer som har gett Guld- och Silverägg, Expressens Spelmanspris, Rockbjörn och Grammisar.

Få är så mångfacetterade som Marcus. Han har sålt synkar till Calvin Klein. Utöver detta har han drivit poptidning, komponerat reklamjinglar, gjort radio- och TV-program. Han är dessutom aktiv som DJ och artist.

Skärmavbild 2018-05-15 kl. 10.46.58

Hugo Scherman

Referenser: Warner Music, Big Wednesday Management, LED Recordings, Razzia Records

Hugo startade sin musikbranschbana 1999 med att plugga radio på Warner Music. Han gick sedan vidare och var med och startade upp LED Recordings under Universal Musics tak.

Efter några år, ett par bolagsbyten blev han VD på Razzia Records, med artster som Thåströn, Annika Norlin och In Falmes. 2014 gick han över att bli konsult i musikbranschen med A&R och management som sin huvudsyssla.

Med snart 20 år i musikbranschen har Hugo sett den fysiska skivan minska i värde och sett streamingens intåg och övertagande av marknaden. Med fokus på det kreativa arbetet med artister inom en bransch i ständig förvandling finns det alltid nytt att lära. ”Det som var sant igår, är troligtvis inte sant idag.”

Yuval (1)

Yuvall Ullmann

Referenser: Studio, Cosmos Music Group/Amigo

Yuval Ullman har jobbat som både Label Manger för Studio och International Label Manager hos Cosmos Music Group/Amigo, där han representerat företagets internationella listor i Norden. Under sin tid som Label Manager på Studio representerade och skapade han det som behövdes för amerikanska och europeiska skivbolag på den nordamerikanska marknaden. Bland annat samarbetade han med internationella varumärken som Puma och Adidas.

Idag jobbar han inom många olika områden och tillhandahåller kreativ och strategisk konsult där media, teknologi och varumärken möts för att vidare utveckla originellt innehåll för en förenad digital värld.
Johannes Lagtun sh

Johannes Lagtun

Referenser: Warner/Chappell, Merion Music

Johannes Lagtun är en 32-årig entreprenör som började sin karriär som låtskrivare och producent men snabbt skiftade spår till att istället börja hjälpa låtskrivare, producenter och artister. 2009 startade han sin första label och signade Robin Bengtsson. Ytterligare har han jobbat på Warner/Chappell som Music Supervisor och A&R. Under åren har han arbetat med artister som Ed Sheeran, Tove Lo, Urban Cone samt placerat musik i filmer som t. ex Shrek och Toy Story 3.

Johannes och Merion Music ligger även bakom låtar som Chris Kläfford – Treading Water, VAX – Crime och Syn Cole – Who You Are som låg på Billboard hela sommaren 2018.

Hilda Sandgren

Hilda Sandgren

Referenser: MTA Production

Hilda Sandgren startade MTA Production AB år 2000 efter flera års arbete inom musik- och teaterindustrin. MTA Production AB är ett produktionsbolag som specialiserat sig på att skapa, producera och boka turnéer och genomföra konserter.

Företaget växte till ett kreativt bokningsbolag som kunde arbeta med allt som behövdes för att lyckas tillsammans med konstnären. MTA Production har utvecklat den bästa förutsättningen för att kunna arbeta med turnéer, marknadsföring och albumlanseringar.

Idag arbetar MTA Production exklusivt med ett 80-tal artister och koncept. Viljan att alltid leverera kvalitet, oavsett vem man samarbetar med har gjort att företaget byggt nära relationer med både artister och arrangörer.

Petter Seander - 2019 - 1

Petter Seander

Referenser: Birds Will Sing For You, Birds Records

Petter Seander är grundare av Birds Will Sing For You, ett PR/press/management-företag som varit verksamma sedan 2011 i Stockholm. De jobbar till största delen med independentakter och har samarbetat med en stor del av svenska indieskivbolag ur ett PR-perspektiv.

Innan Birds Will Sing For You arbetade Petter som heltidsmusiker under ett flertal år, ett perspektiv som finns med i allt företaget gör.

Under de senaste åren har han bland annat företrätt artister som Sarah Klang, Mando Diao, Saga Becker, Rickard Söderberg, Moto Boy, Vasas Flora och Fauna samt Love Antell. Birds Will Sing For You arbetar också mycket med uppbyggnadsfasen av en karriär – en stor del av verksamheten utgår från en artists resa från från första släpp till de större sammanhangen.

15MarkoLindroos_LabelManager

Marko Lindroos

Referenser: Playground Music Scandinavia

Marko Lindroos är Label Manager på Playground Music, Skandinaviens största independent-skivbolag. Han representerar ett antal internationella bolag så som Sub Pop, Ninja Tune, Domino och Captured Tracks. Huvudsakligen arbetar han med registrering, utannonsering och PR inför releaser, att se över och utföra albumkampanjer samt att konstant hålla en kontakt och dialog med press/media och digitala plattformar.

Han har under sin tid på Playground representerat akter som Björk, M83, Run The Jewels, John Carpenter och Anna von Hausswolff m.fl. Under senaste tiden har han även börjat arbeta med skandinaviska artistprojekt.