fbpx

Vill du göra musikerdrömmen till verklighet?

Kursen

Vill du veta vad som krävs av dig som musiker för att slå igenom med din musik? Hur utvecklar du dig själv som artist för att sticka ut ur mängden? Vad behöver du göra för att spela på de stora arenorna, och vad söker egentligen skivbolagen?

Innovative Artist Academy är en kurs med karriärfokus som tar dig som musiker, artist eller låtskrivare och introducerar dig till den svenska musikbranschen. Under kursen kommer du att bekanta dig med etablerade yrkesverksamma som dagligen arbetar med några av landets största artister.

Som artist är det inte längre tillräckligt att bara vara en bra musiker. Innovative Artist Academy är ett program där du bland annat lär dig låtskrivande, publiceringsprocessen, branschkunskap, bokning, management, branding, marknadsföring och sociala medier-strategier. Du utvecklar en personlig plan för just ditt musikprojekt, och kommer nära skivbolagen. Vad letar de efter i nya artister? Och hur ser egentligen att bra skivkontrakt ut? Med den här kursen får du en inblick i musikbranschen samtidigt som du bygger på ditt nätverk med etablerade inom branschen samt andra likasinnade.

 

“11 av 10 stjärnor! Så galet lärorikt varje gång!

Och gör bra kontakter! Rekommenderas varmt!” 

 – Maria Vallentin

 

Genom kursen Innovative Artist Academy kommer du att säkerställa de bästa förutsättningarna för dig själv samt stärka ditt nätverk i den etablerade industrin.

Pris

Priset för kursen är 7250,- SEK

Du kan välja att delbetala upp till 4 gånger

Första inbetalningen ska göras den 3 november 2019

Sista ansökningsdag är 27 oktober.

Du kommer att få svar på din ansökan den 28 oktober.

Stockholm – Vår 2020

The Park, Sveavägen 98
18 jan (lektion 1+2, 10-16)
08 feb (lektion 3, 10-14)
29 feb (lektion 4, 10-14)
21 mar (lektion 5, 10-14
18 apr (lektion 6, 10-14)

Lektioner

KICK OFF & BRANSCHKUNSKAP

Här presenteras du för de andra studenterna och den spännande kursen. Sedan kommer du kommer att få en grundlig genomgång av musikbranschen och förståelse för samspelet mellan bokningsbyråer, skivbolag, förvaltningar, förlag mm.

PR, MARKETING & SOCIALA MEDIER

De senaste åren har det skett ett radikalt skifte i hur man marknadsför musik. Största delen av dagens kommunikation sker på sociala medier och här kan även du som artist etablera dig själv genom att nå en stor publik och hitta samarbetspartners. Vid detta kurstillfälle kommer du att få lära dig konkreta PR & marknadsförings verktyg som kan betyda mycket för din karriär. Du kommer att presenteras för olika case och exempel från musikbranschen och få en unik förståelse för hur du kan fullfölja din potential och nyttja markandsföringsstrategier till bästa sätt.

SKIVBOLAG OCH UTGIVNING

Digitalisering av musikbranschen har gjort det enklare än någonsin publicera musik på egen hand. Trots detta styrs markanden fortfarande till stor del av skivbolagen, detta eftersom förlagsprocessen är komplicerad och kräver hög kompetens. Vid detta kurstillfälle kommer du få en uppfattning om såväl de stora- som indie- bolagen och vilka processer som ligger till grund för deras arbete. Du kommer få större förståelse för vad de letar efter i nya artister och hur ett bra skivkontrakt bör se ut. Vi tittar även på de fördelar och nackdelar som finns med att publicera sin musik på egen hand och de olika strategier som finns vid publicering.

LÅTSKRIVANDE

Vid denna workshop kommer en etablerad producent att handleda dig i låtskrivning, vi kommer att diskutera allt från komposition och uppbyggnad till text och hit – potential. Utöver detta så ska vi definiera vad som kännetecknar en bra låt och det kommer att finnas utrymme för dig att diskutera dina egna texter och melodier och bolla ideér med föreläsaren.

LIVE: BOKNING, ARENOR & FESTIVALER

Att spela live är en stor del av att vara artist, vid detta kurstillfälle kommer du få en översikt över komponenterna som utgör en spelning. Hur bokas du för en festival? Hur upptäcks du av en bokningsagent? Och vad fokuserar arenorna på när de sätter sina program? Vi kommer också att gå igenom hur planeringen av en turné kan se ut, hur du ska lägga upp din ekonomi samt andra saker som är viktiga att ha i åtanke.

MANAGEMENT & BRANDING

Vid detta kurstillfälle kommer du att arbeta med branding, storytelling och management. Vem är du som konstnär? Vad kännetecknar dig? Vad har du, som andra inte har? Hur skapar du de bästa förutsättningarna för en framtid inom musikbranschen? Vi erbjuder dig verktyg för att utarbeta en plan för just dig, oavsett om du är en artist, musiker eller låtskrivare. Detta ska lägga en grund för din karriär inom musikbranschen. Dessutom får du rådgivning i vad som karakteriserar just dig som konstnär samt hur du kan framhäva detta och sticka ut i mängden.

Ansökan & antagning

Varför ska du söka till den här kursen?

Innovative Artist Academy är kursen för dig som har en passion för musik och ambitioner att bygga ett namn för dig själv inom musikbranschen.

När vi överväger din ansökan så ser vi på ditt engagemang, lust och drivkraft för att delta i utbildningen. Du behöver inte vara en professionell musiker eller sångare, alla nivåer är välkomna men det är viktigt att skicka in en ansökan då platserna är begränsade.

Kursintyg

När du genomfört kursen mottager du ett kursbevis, vilket du kan använda tillsammans med ditt cv eller presentera för framtida arbetsgivare. Utöver det får du tillgång till vår slutna nätverksgrupp för tidigare deltagare, där du kan hålla ditt nätverk aktivt och delta i våra nätverksträffar.