Vill du göra musikerdrömmen till verklighet?

Kursen

Vill du veta vad som krävs av dig som musiker för att slå igenom med din musik? Undrar du hur du utvecklar dig själv som artist för att sticka ut i mängden? Vill du åt hemligheten för hur du spelar på de stora arenorna, och vad är det egentligen som skivbolagen letar efter? Innovative Artist Academy ger dig svar på dessa frågor.

Innovative Artist Academy är en kurs med karriärfokus som introducerar dig som musiker, artist eller låtskrivare för den svenska musikbranschen. Under kursen kommer du att bekanta dig med yrkesverksamma profiler som dagligen arbetar med några av landets största artister.

Som artist är det inte längre tillräckligt att bara vara en bra musiker. Innovative Artist Academy är ett program där du bland annat lär dig låtskrivande, publiceringsprocessen, branschkunskap, bokning, branding, marknadsföring och sociala medier-strategier. Du utvecklar en personlig plan för just ditt musikprojekt, samt får möjlighet att komma nära skivbolagen. Det get dig en inblick i allt från vad de letar efter hos nya artister samt hur ett bra skivkontrakt ser ut. Kursen ger dig en bredare inblick i musikbranschen samtidigt som du bygger upp ditt nätverk med etablerade namn inom branschen samt andra likasinnade.

 

Kursen Innovative Artist Academy kommer du att ge dig de bästa förutsättningarna för din karriär samt stärka ditt nätverk i den konkurrenskraftiga branschen.

“11 av 10 stjärnor! Så galet lärorikt varje gång!

Och gör bra kontakter! Rekommenderas varmt!” 

 – Maria Vallentin

 

ANSÖKAN STÄNGER DEN 22 NOVEMBER

Du får svar på din ansökan den 23 november.
Uppstart sker i januari.
Kursen kan tas i Stockholm.

Stockholm – Vår 2020

The Park, Sveavägen 98
18 jan (lektion 1+2, 10-16)
08 feb (lektion 3, 10-14)
29 feb (lektion 4, 10-14)
21 mar (lektion 5, 10-14
18 apr (lektion 6, 10-14)

PRIS

7450 KR.
Du kan välja att delbetala upp till 4 gånger
Första inbetalningen ska göras den 3 november 2019

Lektioner

KICK-OFF & BRANSCHKUNSKAP

Under den första lektionen introduceras du för kursens upplägg samt möter de andra deltagarna för första gången. Vi tittar även närmre på musikbranschen som helhet, och ger dig en överblick över några av branschens största aktörer. Du kommer även att få en grundlig genomgång av musikbranschen samt få en förståelse för samspelet mellan bokningsbyråer, skivbolag, förvaltningar, förlag mm.

PR, MARKNADSFÖRING & SOCIALA MEDIER

De senaste åren har det skett ett radikalt skifte i hur man marknadsför musik. Största delen av dagens kommunikation sker på sociala medier och här kan även du som artist etablera dig själv genom att nå en stor publik och hitta samarbetspartners. Vid detta kurstillfälle kommer du att få lära dig konkreta PR & marknadsföringsverktyg som kan betyda mycket för din karriär. Du kommer att presenteras för olika case och exempel från musikbranschen som ger dig en bred förståelse för hur du kan fullborda din potential och nyttja markandsföringsstrategier på bästa sätt.

SKIVBOLAG OCH MUSIKUTGIVNING

Digitalisering av musikbranschen har gjort det enklare än någonsin publicera musik på egen hand. Trots detta styrs marknaden fortfarande till stor del av skivbolagen, detta eftersom att förlagsprocessen är komplicerad och kräver hög kompetens. Vid detta kurstillfälle kommer du få en uppfattning om de stora bolagen – som exempelvis indie-bolagen – och vilka processer som ligger till grund för deras arbete. Du kommer få större förståelse för vad de letar efter i nya artister och hur ett bra skivkontrakt bör se ut. Vi tittar även på de fördelar och nackdelar som finns med att publicera sin musik på egen hand och de olika strategier som finns vid publicering.

LÅTSKRIVNING

Denna workshop leds av en etablerad producent som handleder dig i bl.a. låtskrivning. Vi kommer att diskutera allt från komposition och uppbyggnad till text och igenkännings faktorer samt lyrik och hit-potential. Utöver detta så definierar vi vad som kännetecknar en bra låt och det kommer att finnas utrymme för dig att diskutera dina egna texter och melodier och bolla ideér med föreläsaren.

LIVE: BOKNING, ARENOR & FESTIVALER

Att spela live är en stor del av att vara artist, vid detta kurstillfälle kommer du få en översikt över komponenterna som utgör en spelning. Hur bokas du för en festival? Hur upptäcks du av en bokningsagent? Och vad fokuserar arenorna på när de sätter sina program? Vi kommer också att gå igenom hur planeringen av en turné kan se ut, hur du ska lägga upp din ekonomi samt andra viktiga saker att ha i åtanke.

MANAGEMENT & BRANDING

Vid detta kurstillfälle kommer du att arbeta med branding, storytelling och management. Vem är du som konstnär? Vad kännetecknar dig? Vad har du som ingen annan har? Hur skapar du de bästa förutsättningarna för en framtid inom musikbranschen? Vi erbjuder dig verktyg för att utarbeta en plan för just dig, oavsett om du är en artist, musiker eller låtskrivare. Detta ska lägga en grund för din karriär inom musikbranschen. Dessutom får du rådgivning i vad som karakteriserar just dig som konstnär samt hur du kan framhäva detta för att sticka ut i mängden.

Ansökan & antagning

Varför ska du söka till den här kursen?

Innovative Artist Academy är kursen för dig som har en passion för musik samt har ambitioner att bygga ett namn för dig själv inom musikbranschen.

När vi överväger din ansökan så ser vi på ditt engagemang, lust och drivkraft för att delta i utbildningen. Du behöver inte vara en professionell musiker eller sångare. Alla nivåer är välkomna men det är viktigt att skicka in en ansökan då platserna är begränsade.

Kursintyg

När du genomfört kursen mottager du ett kursbevis, vilket du kan använda tillsammans med ditt cv eller presentera för framtida arbetsgivare. Utöver det får du tillgång till vår slutna nätverksgrupp för tidigare deltagare, där du kan hålla ditt nätverk aktivt och delta i våra nätverksträffar.